Høj nuttethedsfaktor: tøj til babyen

Findes der mon noget mere nuttet i denne verden end en baby? Det skulle da lige være babytøj. De bittesmå størrelser med fine figurer og farver. Ikke til at stå for. Står du og mangler en ting, til babyshower eller i barselsgave, er babytøj altid en sikker vinder. Man kan aldrig få for mange bodystockings eller natdragter til den lille. For ikke at nævne hagesmække. Og de vokser med lynets hast, de kære små. Så det kan faktisk være en god og kærkommen idé at give babytøj, der er større end babyens nuværende tøjstørrelse. Så er der nemlig også tøj til senere. En gestus nybagte forældre sætter meget stor pris på.

Pas godt på din baby: vælg bomuld og uld til den lille

Det er som udgangspunkt rarest med stof, hvor huden kan ånde. Det gør sig gældende for både bomuld og uld. Begge dele er naturlige materialer, hvilket også kan være godt at tænke på. En babys hud er nemlig meget sart, og tåler ikke al for megen kemi. Bomuld og uld er derudover også meget drøjt i brug. Det holder længe, og er derfor også godt for pengepungen. Der kræves ikke den store udskiftning.

Genbrugsguld: billigt og bæredygtigt

Hvis man er til det, kan genbrugsbutikker også være et rigtig godt sted at gå på jagt efter babytøj. Dér bugner det som oftest med babytøj til billige penge. På den måde sparer man både penge, og man passer på miljøet ved at vælge en bæredygtig løsning, der mindsker forbrug og produktion af tøj.

Hvis man ikke er så meget til at gå i genbrugsbutikker, findes der også forskellige apps og online tjenester, hvor private personer sælger babytøj- og udstyr. Hér kan man også selv oprette en profil, når lilleput er vokset ud af tøjet – med henblik på at sælge videre til en anden nybagt forælder.