Positiv graviditetstest – det gør du nu

En positiv graviditetstest kan udløse mange følelser. Nogle vil blive ramt af en overvældende følelse af lykke. Andre vil snarere føle sig chokerede og måske usikre. Heldigvis vil mange dog forbinde det med noget godt. For det kan give noget nyt og fantastisk at se frem til. Men inden du når så langt, er der mange ting at gøre. Der kan være flere ting, du er nødt til at få styr på, inden du kan tage imod en lille ny i dit liv.

Tag til lægen

Det første du skal gøre, når du har taget en graviditetstest derhjemme, som viser sig at være positiv, er at tage til lægen. I første omgang kan din læge nemlig bekræfte for dig, om du faktisk er gravid.

Derudover kan lægen også hjælpe dig godt på vej i forbindelse med din graviditet. Du kan nemlig få hjælp til alt det vigtigste, du skal vide. Dernæst bliver du også sendt godt videre i systemet og henvist til de rigtige.

Bliv klar med alt til din baby

Alt du skal bruge til din baby skal du så også have på plads. For en baby har behov for mange ting, du ikke nødvendigvis har, hvis du for første gang venter barn.

Når du derfor har fået bekræftet, at du er gravid, og du ved, at du vil beholde barnet, så skal du altså også forberede dig med alle de små og store ting, du skal bruge til din baby.

Du kan både få behov for praktiske ting, så som en seng og et puslebord, og så kan du også få behov for andet, så som legetøj.

Nogle gange kan du også være nødt til at lave om på nogle ting i dit hjem. Der kan blive behov for ændringer for din baby.

Snak tingene igennem

Er der noget, du er i tvivl om eller usikker på, så er det vigtigt at snakke tingene igennem med nogen, du stoler på. Et barn vil utvivlsomt være en stor omvæltning for dig. Derfor skal du altså ikke tage let på beslutningen om at få dette barn.

Samtidig kan det også være vigtigt at være bevidst om, hvordan en graviditet kan påvirke dig og dine følelser. For det første kan det overvældende at skulle vænne sig til ideen om at være gravid. Dernæst vil du også opleve en ændring i kroppen, som kan påvirke dig.